Diumenge, 10 de març estava marcat al calendari com l’inici de la temporada per als Castellers de Gavà. La seva primera diada de l’any quedava inscrita dins de la Festa de l’arbre i Fira de la Natura de Muntanyola, una població de poc més de 600 habitants a la comarca d’Osona.

La festa es celebra sempre al mes de març i compta des de fa anys amb una jornada castellera, una trobada gegantera i activitats com ara el tir amb arc, una mostra de gossos d’atura i un concurs de motoserra. Tot plegat, acompanyat per diverses activitats destinades a la canalla i una fira de productes artesans desplegada a l’esplanada davant de l’església de Sant Quirze i Santa Julita de Muntanyola.

La jornada de diumenge començava a les 9 del matí amb la tradicional plantada de l’arbre i a les 10 tenia lloc l’ofici religiós. Pel que fa a la cultura popular, la colla Gegantera i Grallera de Manlleu ha fet via amb una cercavila per l’esplanada que ha acabat just on se celebraria la diada castellera.

Amb la mitja hora de retard que ja comença a ser de rigor, s’alçaven els pilars d’inici. A plaça, els Nyerros de la Plana, que feien d’amfitrions; els Manyacs de Parets i els Castellers de Gavà.

La primera ronda ha començat amb un peu desmuntat dels de la camisa grisa, que han tornat tot seguit amb el 3 de 6 amb molts problemes en la descarregada. En segona ronda han tornat a desmuntar el peu, però han aconseguit descarregar fàcilment el 4 de 6. En tercera ronda, una sòlida torre de 6 els han permès completar una diada que ha anat de menys a més.

Els Manyacs de Parets han anat per feina i no han necessitat desmuntar cap peu per a resoldre exitosament les seves construccions. Amb la mirada posada en castells de més complexitat, a Muntanyola s’han conformat amb el 3 de 6, el 3 de 6 amb agulla i el 4 de 6.

Els de la camisa blava, acompanyats pels Grallers de la Font Groga, han començat amb un 3 de 6 molt estable. Els dubtes en la canalla, però, han modificat els plans dels gavanecs, que han renunciat a la segona ronda i han descarregat un pilar de 4 aixecat per sota en tercera ronda.

Si bé l’actuació deixa un regust agredolç en els Castellers de Gavà, el fet és que han aconseguit descarregar un castell en la primera diada. La temporada anterior no ho van aconseguir fins a la tercera jornada castellera en què van participar. No sabem si la dada anterior serveix de consol, però un fet és innegable: queda per davant tota la temporada per tal de tornar a somiar amb construccions més complexes i amb actuacions completes.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.

One Reply to “XXIII Festa de l’arbre i Fira de la Natura a Muntanyola”

Comments are closed.