Aquest cap de setmana, Viladecans ha acollit la XXI Trobada Gegantera del Baix Llobregat. Enguany, la cita ha estat banyada per la pluja i ha hagut de celebrar-se exclusivament al recinte Cúbic, arrecerats de l’aigua i el fred.

Les colles participants han estat: Geganters i Grallers de Casablanca, Gegants de Cervelló, Geganters i Grallers de Cornellà, A.C.R. Capgrossos La Florida, Gegants de la Palma, Associació de Gegants d’Olesa de Montserrat, Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, Agrupació Cultural d’Aigüestoses, AMPA Mare de Deu del Carme, ACF Sant Feliu, Colla Gegantera de Pallejà, Colla Gegantera de Sant Joan Despí, Diables de Viladecans, Associació Gegantera Delta del Prat del Llobregat i Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà, acompanyats pels Grallers l’Anguila.

Les figures gavanenques, com sempre, han estat de les més fotografiades. I és que el Kalamot i la Bruguers no destaquen per la seva alçada, sinó pel seu caràcter mitològic. Un tret diferencial que permet a Gavà fer-se un nom entre les colles geganteres de la comarca.

Durant la jornada, s’ha fet l’habitual intercanvi de ciutat pubilla entre l’antiga colla i l’actual. És a dir, s’ha fet el relleu entre els Gegants de Castelldefels, l’Arnau i la Jordana, i els Gegants de Viladecans, el Josep i la Paquita. Durant tot un any, seran hereu i pubilla entre els gegants del Baix Llobregat. Per acabar la jornada, els participants han ballat el Ball del Baix, obra del Marcel Casellas.

En cas que estigueu interessats en més informació, vídeo i imatges, podeu consultar el següent enllaç dels Diables de Viladecans: XXI Trobada de Gegants del Baix Llobregat.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.

One Reply to “XXI Trobada Gegantera del Baix Llobregat”

Comments are closed.