La diada castellera que aplega les colles dels municipis de la Baronia d’Eramprunyà enguany s’ha celebrat dos mesos abans que a la temporada 2018. Les atapeïdes agendes de cada colla han fet avançar aquesta data a les primeres dates de la temporada.

La colla amb més rodatge era la dels Castellers de Gavà, que afrontaven la quarta diada de l’any i venien de descarregar 3 castells a Sitges, la setmana anterior. Els de la camisa blava han seguit fent proves i estrenant castellers a diverses posicions, la qual cosa afegeix encara més mèrit al resultat obtingut avui. Han tornat a completar una diada completa amb tres castells descarregats al primer intent. A Viladecans, han descarregat el 4 de 6 amb l’agulla —el primer de la temporada—, el 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6.

Per la seva banda, la colla local, els Castellers de Viladecans, venien a plaça amb un sol castell descarregat durant aquesta temporada. Però la manca de rodatge no ha semblat afectar gaire els fluorescents que, si bé han desmuntat en segona ronda, han acabat completant el 3 de 6 amb l’agulla, el 4 de 6 i el 3 de 6.

Els Encantats de Begues ja havien participat a la Diada dels Fillols dels Castellers de Barcelona i tenien ganes de seguir progressant. En primera ronda han provat el 3 de 6, que ja van descarregar a Barcelona. A Viladecans, però, han hagut de conformar-se només amb la carregada. El castell ha acabat plegant-se per terços i ha provocat una caiguda amb algunes baixes pels senglars. La prudència els ha fet renunciar a les dues rondes següents i agafar forces de cara a la següent diada, el 27 d’abril a casa seva.

Els Castellers de Castelldefels venien d’estrenar temporada just el dia anterior, a Cornellà, on van completar sense gaires complicacions la tripleta de 7. Els grocs afrontaven la diada amb els mateixos objectius, però aviat han hagut de baixar aspiracions i continuar rodant castells. En primera ronda han desmuntat el 4 de 7, que ha fet dubtar la canalla i ha acabat tancant-se i girant-se en el pis de quarts. El descarregaven al segon intent. En segona ronda han provat el 5 de 6, però malgrat que l’havien aixecat molt bé, la canalla no ho ha vist prou clar i ha baixat. En tercera ronda han descarregat un 3 de 6 de tràmit que el dia anterior havia portat un pis més.

La diada ha acabat amb el toc de vermut i la Polca d’Ours, demanada expressament per la canalla. Els músics de la jornada han estat els Grallers de la Font Groga, que han acompanyat les tres colles foranes: Gavà, Begues i Castelldefels. Els Castellers de Viladecans han actuat sense grallers i han hagut de fer les seves construccions sense el tradicional Toc de Castells.

VII Baronia d’Eramprunyà:
· Castellers de Viladecans: p4, 3d6a, id4d6, 4d6, 3d6, p4
· Castellers de Gavà: p4, 4d6a, 3d6a, 4d6, p4
· Encantats de Begues: p4, 3d6c, p4
· Castellers de Castelldefels: (2x)p4, id4d7, 4d7, id5d6, 3d6, (2x)p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.

One Reply to “VII Trobada de la Baronia d’Eramprunyà”

Comments are closed.