Els Castellers de Barcelona estan d’enhorabona. No només celebren el seu 50è aniversari, sinó que venen de descarregar el primer 5 de 7 femení de la història castellera. I amb aquest escenari ben present, l’últim cap de setmana d’hivern ha servit per a reunir a totes les colles que els barcelonins han apadrinat durant el seu mig segle de vida.

L’Antiga Fàbrica Damm ha servit de teló de fons per a aquesta macrotrobada, celebrada diumenge 17 de març al migdia. Una hora abans de l’actuació, centenars de castellers s’han anat aplegant al voltant del recinte, ocupant carrils de l’eixample barceloní abans i tot que la policia tallés el trànsit.

Finalment, la diada ha començat amb els pilars d’inici, que s’han escampat per l’esplanada interior de la cervesera. Menció especial als Castellers de Sidney, que han emès el seu pilar per videoconferència (streaming pels millennials) amb deu hores de diferència horària.

L’actuació castellera s’ha desenvolupat a l’antiga. És a dir, sense distribució per rondes ni ordres d’actuació. Malgrat això, en ser una de les primeres sortides i amb les colles encara a mig gas, les pinyes han barrejat camises de diversos colors i hi ha hagut un cert ordre en les construccions.

Pel que fa a Gavà, també ha tingut presència en la Diada dels Fillols, però no pas per banda castellera, sinó musical. Els Grallers de la Font Groga han acompanyat els Encantats de Begues en la seva primera diada de la temporada. Si bé els Beguetans anaves escassos de camises, han rebut ajuda dels Castellers del Prat i de la colla local, els Castellers de Barcelona, per a bastir les seves construccions. Al final, els de la camisa verd ampolla han descarregat el 3 de 6, però han deixat pel camí dos intents desmuntats i una caiguda sense més incidents. Tenen tota la temporada per a seguir treballant.

Cal destacar la reedició del 5 de 7 femení per part dels Castellers de Barcelona, que els està servint per agafar revolada en aquest inici de temporada. Tanta, que ja han plantat el primer castell de 8 de l’any. També hem pogut veure 5 de 7 d’altres colles, 7 de 7 i una torre de 7 ben plantada pels Minyons de Terrassa.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.

Imatges extretes de les xarxes socials dels Escantats de Begues, dels Castellers de Barcelona i la CCCC.

One Reply to “Trobada de les colles filloles dels Castellers de Barcelona”

Comments are closed.