La petita població de la Llacuna (Anoia) ha celebrat aquest cap de setmana el 25è aniversari dels seus gegants, l’Andreu i la Maria, uns gegants bombers. Dissabte 11 de maig els carrers i les places de la Llacuna es van omplir de gegants i capgrossos arribats d’arreu del país.

A les 17h es va fer la tradicional plantada de les figures participants a la plaça Major del municipi. Les colles participants van anar arribant lentament i van omplir de vida el centre de la vila.

Una hora després, començava la cercavila, l’acte més esperat de la jornada. Entre les colles participants, hi havia l’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà, acompanyats pels Grallers l’Anguila, que estrenaven timbalera. Les diferents figures han ballat pels carrers de la Llacuna fins arribar al final del recorregut, on han fet els balls de lluïment abans de cloure la celebració del 25è aniversari de l’Andreu i la Maria amb un sopar de germanor.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.