Diumenge, 3 de març, es celebrava la 6a edició dels Tres Tombs des que es va recuperar la tradició a la nostra població. Aquesta tradició està vinculada a la festivitat de Sant Antoni, el 17 de gener, però amb els canvis de costums i el pas de la societat agrària a una d’urbana, han mogut la data a diverses poblacions catalanes.

Els participants s’han concentrat a l’esplanada que queda darrera del cementiri per tal de fer un esmorzar ben contundent abans de desfilar avinguda avall i fins a l’Església de Sant Pere. Enguany, la celebració ha estat marcada per la sobtada pèrdua del Jordi, fill de la Montserrat Cos, una de les organitzadores. Mossèn Jaume li dedicava unes paraules abans de la benedicció dels animals, igual que per al Jordi Calatayud, casteller traspassat feia ja dos anys arran de l’accident a l’antic local dels Xiquets del Serrallo.

Després d’un minut de silenci molt emotiu, s’ha procedit amb la benedicció dels cavalls i altres animals de companyia que feien acte de presència. Els Castellers de Gavà han aprofitat l’avinentesa per a fer el seu primer pilar de la temporada. Els castellers locals es desplaçaran diumenge vinent fins a Manlleu, convidats pels Nyerros de la Plana, per tal d’estrenar-se en diada castellera. Els Grallers de la Font Groga han acompanyat els de la camisa blava.

En edicions anteriors, la comitiva passava pel Parc de la Torre Lluc, on les entitats de cultura popular del municipi feien una exhibició. En aquesta ocasió, ha estat impossible, perquè ha coincidit amb el Carnaval, i el parc ja era ple de canalla que participava de ball de disfresses i, posteriorment, del ball de la Tornaboda.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.