Diumenge, 2 de juny, els Castellers de Gavà visitaven la plaça del Mercat de Sant Adrià de Besòs. El sol abrusador feia que públic, castellers i músics cerquessin qualsevol ombra per arrecerar-s’hi. El motiu de la visita era la participació al 5è Aplec Casteller de la ciutat, organitzat pels Passadors de Sant Adrià.

La diada va començar amb els tradicionals pilars d’inici i va arrencar amb bon ritme durant la primera ronda. Els Passadors van completar la diada amb tres castells descarregats i dos peus desmuntats. En total, van exhibir el 3 de 6 amb agulla, el 3 de 6 i el 4 de 6, certament obert, però que van descarregar-lo sense més incidències.

Els Castellers de Viladecans van començar amb el 3 de 6 i, en segona ronda, el 3 de 6 amb agulla. Les complicacions van arribar en tercera ronda, on la torre de 6 va quedar en intent desmuntat després d’una forta sacsejada al pis de segons i amb dosos ja col·locats. L’últim esforç els va permetre desmuntar la figura i evitar la caiguda.

Per la seva banda, els Castellers de Gavà, acompanyats pels Grallers de la Font Groga, van oferir una actuació que ja ha repetit en diverses ocasions durant la temporada: 3 de 6 amb agulla, 3 de 6 i el 4 de 6. La regularitat dels de la camisa blava és sinònim de bon fer i experiència. Amb aquesta actuació, el 4 de 6 es referma com a estructura fetixe de la temporada 2019. Fins a la data, l’han descarregat en un total de 7 ocasions. Emperò, és altament probable que durant la Festa Major de Sant Pere exhibeixin construccions inèdites durant aquesta temporada.

Per acabar, els Castellers de Viladecans van fer alguns pilars de 3 de canalla i els Passadors, un altre de 3 on fins i tot la pinya era formada per la canalla. Aquest allargament va provocar que alguns castellers ja haguessin abandonat la plaça en el moment del comiat.

5è Aplec Casteller de Sant Adrià de Besòs:
· Passadors de Sant Adrià: p4, 3d6a, 3d6, 4d6, p4
· Castellers de Gavà: p4, 3d6a, 3d6, 4d6, p4
· Castellers de Viladecans: p4, 3d6, 3d6a, id2d6, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.