El proper 12 de desembre a les 19.00 h es presentarà a Gavà el nou llibre de la col·lecció La Nostra Gent, editat conjuntament per l’Associació d’Amics del Museu i el Centre d’Estudis de Gavà, amb el suport del Museu de Gavà i el Centre d’Història de la ciutat.

El llibre fa un repàs exhaustiu dels grups i activitats dansaires de Gavà des de mitjan segle XIX fins a l’actualitat. Comença parlant dels balls de plaça i societat, fent referència als balls de les societats rivals gavanenques (el cafè de la Plaça, el cafè del Centre i el Casino), la introducció i pràctica de la sardana (amb esment dels grups i entitats que l’han promogut al llarg de la història), els esbarts (des dels anys vint fins a l’actualitat), el ball de bastons, i finalment fa una anàlisi de la Tornaboda, la dansa característica, singular i típica de Gavà i Viladecans.

El llibre ha estat escrit per Raúl Puga, president dels Grallers de la Font Groga, i Josep Campmany, president del Centre d’Estudis de Gavà, a partir de l’extens treball de recerca efectuat pel primer, gràcies al suport d’una ajuda a la recerca de l’Institut Ramon Muntaner.

La presentació del llibre serà als baixos del Museu de Gavà, ubicat a la Torre Lluc, i és oberta al públic sense necessitat de confirmar assistència. El mateix dia, els socis de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà podran recollir el seu exemplar gratuït i el no-socis podran comprar-lo.