Com ja és tradició, els baixos del Museu de Gavà, a la Torre Lluc, han acollit una nova presentació de les actes de la trobada d’estudis i estudiosos d’Eramprunyà. L’any 2017 va ser ja la desena edició, que versava sobre llegendes, rondalles i tradicions. Les ponències i comunicacions van ser presentades al públic el 21 d’octubre al Castell de Castelldefels.

El proppassat dimarts, 20 de febrer, era el moment de presentar les actes en format paper, on hi consten els treballs presentats pels estudiosos dels antics municipis de la Baronia d’Eramprunyà. Entre aquests treballs, podem trobar ‘Llegendes i tradicions locals a la cultura popular de Gavà’, d’en Raúl Puga i Fernández (actual president dels Grallers l’Anguila), i ‘El drac Gar-i-Got i la seva llegenda’, d’en Javier Clement, que ens explica la història al darrera de la peculiar bèstia de foc de Castelldefels.

La presentació ha comptat amb les intervencions d’en Ricard Cervera, de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà; d’en Josep Capmany, del Centre d’Estudis de Gavà; i d’en Javier Clemente, del Grup de Recerques Històriques de Castelldefels, com a amfitrió de la presentació del passat octubre.

Com a fet destacable, cal remarcar que és la primera edició íntegrament en color. Enguany, en ser una edició de menys pàgines que altres anys, s’ha pogut assumir la despesa extra. A més a més, durant la presentació, els assistents han pogut visualitzar un vídeo-resum amb la tasca realitzada durant aquests deu anys de trobada.

La propera trobada serà el 20 d’octubre al Casal Cultural de Sant Climent de Llobregat. Mentrestant, podeu consultar les actes en format digital des del web del Centre d’Estudis de Gavà o en format paper, per 10€.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.