El dia 4 de març estarà marcat per a sempre en el calendari dels Castellers de Gavà com a una data trista i emotiva. Tal dia com aquest de 2017, alguns membres de la colla van desplaçar-se fins al barri marítim de Tarragona, el Serrallo, per tal de participar en la recollida de la xarxa del local dels Xiquets del Serrallo. L’objectiu era comprar aquesta xarxa i ubicar-la al rocòdrom de la piscina municipal, ja que no hi cabia al nou local dels tarragonins.

Malauradament, durant la feina de desmuntatge, l’estructura va caure sobre algunes de les persones que hi treballaven. Els presidents de les dues colles van quedar ferits i en Jordi Calatayud, que llavors era el secretari dels de la camisa blava, hi va perdre la vida.

Des de llavors, els Castellers de Gavà han fet un pilar en el seu homenatge cada 4 de març i, fins i tot, organitzen un memorial anual on li dediquen tota l’actuació castellera amb la presència de colles convidades. Però això no és tot, conscients que la seguretat és la clau en el món casteller, van adquirir una nova xarxa per als assajos i van cloure la temporada anterior amb cap caiguda, ratificant la bona feina feta al voltant de les construccions segures.

El passat 4 de març, no va ser una excepció i els Castellers de Gavà van aixecar un pilar de dol en el seu homenatge, just davant de la placa que es va instal·lar en la seva memòria a la Rambla. Els Grallers de la Font Groga, en solidaritat, també van vestir la camisa blava.

Volem destacar també, per tal que no quedi en l’oblit, que un grup de nens d’entre 11 i 13 anys van començar a fer sorolls i gestos despectius mentre els castellers alçaven el pilar. En altres circumstàncies aquests sorolls haurien estat apagats pel so de les gralles, però els pilars de dol es fan en un silenci absolut.