Un cop més, les entitats de cultura popular han organitzat una jornada lúdica i familiar al parc de la Torre Lluc. El públic assistent ha pogut participar de diverses proves en una gimcana organitzada amb la finalitat d’obtenir un bon record de la cultura més nostrada.

Igual que l’any passat, el Joglar Xerinolis, abillat amb elements reconeixibles de cada element festiu, passejava amunt i avall explicant la nostra cultura tradicional als participants. Entre les proves que havien de resoldre, es repeteixen algunes d’anys anteriors, com ara els esquís de l’Esbart Brugués, posar el bastó al nino dels Bastoners de Gavà o el taller de percussió dels Sonaquetomba, reduït considerablement per evitar les llargues cues d’edicions anteriors. La UME, igual que l’any passat, proposava de superar una corda en equilibri.

La Companyia General del Foc proposava una prova d’habilitat i agilitat, mentre que els Castellers de Gavà oferien la possibilitat de coronar una estructura metàl·lica en forma de dosos per tal que la canalla fes d’enxaneta per un dia (o potser més si decidien fer-se castellers!). Els Grallers l’Anguila tornaven demanar de reconèixer diversos instruments populars, així com algunes melodies conegudes. pel que fa a l’Agrupació de Gegants i Gegantons, a banda de permetre que provessin les seves estructures més petites, van presentar cilindres de 3 o 4 peces per tal de muntar els barons d’Eramprunyà, la Bruguers i el Kalamot.

Un cop acabades les proves, els participants podien recollir un obsequi record a escollir entre un mocador Xerinolis o una làmina retallable amb els elements festius de la nostra població. A més, tal i com ja és costum, l’Agrupació Fotogràfica de Gavà va muntar un photocall per tal que els assistents pogués fotografiar-se amb figures i altres elements festius.