Després d’unes setmanes de merescuda letargia, les entitats de cultura popular gavanenques tornen del sopor estival. Aquest cap de setmana ha estat aclaparador quant a activitats realitzades i mostra el bon estat de salut de les nostres entitats.

Dissabte, 7 de setembre, es reprenia el Curs d’iniciació a la Gralla impartit pels Grallers de la Font Groga a Begues, organitzat pels geganters i castellers de la població veïna. Per la tarda, els Grallers l’Anguila es desplaçaven fins a Ripollet per tal de participar a una cercavila de grallers per la població.

Diumenge, la mateixa entitat participava a les matinades de Viladecans, organitzades amb motiu de la seva festa major, en honor a la Mare de Déu de Sales. Acabades les matinades, acompanyaven les figures de l’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà, que van sumar-se a la festa per tal de participar a la cercavila.

I parlant de marededéu trobades, què dir de la nostrada Mare de Déu de Bruguers. Per tal de celebrar la seva diada, els Castellers de Gavà, acompanyats dels Grallers de la Font Groga, van oferir dos pilars en acabar l’ofici religiós a l’Ermita de Bruguers.

Per acabar la jornada de diumenge, Gavà Flama i Caliu de Sardana va organitzar la primera ballada de sardanes del curs, a la plaça de Josep Tarradellas. La cobla La Principal de Terrassa començava la seva audició al voltant de les 18h i les primeres rotllanes van envair l’espai dedicat.