Diumenge, 14 d’octubre, els Castellers de Gavà han organitzat un homenatge al Jordi Calatayud i Sanchís, en honor al casteller mort arran de l’accident produït quan plegaven l’antiga xarxa de seguretat dels Xiquets del Serrallo. I precisament la colla castellera del barri marítim de Tarragona havia estat convidada a participar de l’acte amb una actuació conjunta, però en l’últim moment anunciava que no hi participaria.

La jornada començava amb un breu discurs del president de l’entitat, el Carles Artola, que explicava que ser casteller era molt més que fer l’aleta. En paraules seves, “ser casteller és anar als assajos, és preparar les botifarrades, és construir una xarxa de seguretat, és fer les fotos dels castells“. El discurs acabava amb l’encesa d’una espelma en honor al Jordi, que va ser col·locada sobre la placa que llueix en honor seu al bell mig de la rambla.

Els Castellers de Gavà seguien amb un pilar de dol i, en acabat, alçaven dos pilars de 4 simultanis amb gran confiança. El públic ha respost amb sonors aplaudiments les seves construccions i encara ha seguit expectant les diferents proves de la torre de 6 que han fet aprofitant la gran afluència castellera. En aquesta ocasió, els Grallers de la Font Groga han tornat a acompanyar els seus companys castellers, però vestits amb camisa blava en gest de germanor.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.