Dissabte, 12 d’octubre, el Prat de Llobregat va acollir la 25a trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat. Actualment, la nostra comarca és la més poblada pel que fa a colles castelleres, amb un total de tretze colles diferents. En aquesta trobada, han participat la colla local, els Castellers del Prat, de l’Adroc, de Castelledefels, de Cornellà, d’Esplugues, de Gavà, de Molins de Rei, de l’Hospitalet, de Sant Vicenç dels Horts i de Viladecans. Igual que l’any passat, els Castellers d’Esparreguera no hi van participar. Tampoc hi van ser els Castellers de Sant Feliu, que celebraven la seva festa major, ni els Encantats de Begues, que a l’últim moment van cancel·lar la seva arribada per baixes importants en el tronc.

La diada va esdevenir-se sense cap entrebanc i les diferents colles van poder mostrar les seves construccions. Castelldefels, que venia d’una pobra diada de la setmana anterior, es va refer sense problemes, malgrat que el nombre d’efectius no els va permetre intentar el colossal 7 de 7. Actuacions també en aquesta línia per part dels Cargolins d’Esplugues i dels Castellers de Cornellà, que pretenen carregar per sota algun dels castells mostrats abans que acabi la temporada.

En la banda negativa tindríem els Castellers del Prat, que a causa d’una forta caiguda en una actuació anterior, venien amb les expectatives clarament retallades. A mes, els Castellers de Viladecans van patir l’única caiguda de la jornada, just quan descarregaven el pilar del 4 de 6 amb l’agulla inicial. Una caiguda sense cap conseqüència física ni anímica, ja que van continuar amb una bona actuació.

Pel que fa als Castellers de Gavà, vam poder veure una diada molt sòlida, però sense sorpreses d’última hora. Van portar a plaça el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, que són les construccions que més han repetit durant la temporada. A segona ronda, però, van descarregar un impol·lut 4 de 6 amb l’agulla, que si bé s’anava obrint de mides, no va representar cap problema. Menció especial, això sí, al pis de dosos en el 4 de 6, en tercera ronda, que van salvar l’estructura amb mestria just en el moment que l’enxaneta iniciava l’aleta.

Els gavanencs, com ja és habitual, van comptar amb l’acompanyament musicals dels Grallers de la Font Groga, que van participar també en el toc de vermut que donava per acabada aquesta magnífica trobada.

Resultats de la 25a Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat:
· Castellers del Prat: 2d6, 4d6a, 3d6a, 2xp4
· Castellers de Gavà: 3d6a, 4d6a, 4d6, p4
· Castellers de Castelldefels: 4d7a, 5d7, 3d7, p5s, 3xp4
· Castellers de Cornellà: 4d7a, 5d7, 3d6, p5
· Castellers d’Esplugues: 3d7a, 5d7, 4d7a, p5
· Castellers de l’Adroc: 3d6, id4d6, 3d6a, id4d6, 2xp4
· Castellers de Molins de Rei, ‘Matossers’: 2d6, 3d6a, 3d7, p5
· Castellers de Sant Vicenç dels Horts, ‘Carallots’: 2d6, id3d7, id3d7, 4d6, p4
· Castellers de Viladecans: 4d6ac, 3d6a, 2d6, p4s
· Colla Jove de l’Hospitalet: 3d6a, 2d6, 4d6a, p4