Els Grallers de la Font Groga es van estrenar oficialment l’1 de juliol de 2018 a Rubí, on van acompanyar els Castellers de Rubí i els Castellers de l’Adroc. Des de llavors, ja han visitat la ciutat vallesana en tres ocasions. Símptoma que la Font Groga agrada als de la camisa vermella.

L’última de les visites va ser diumenge, 12 de maig, dia en què els locals organitzaven la Diada de Primavera. La plaça 11 de setembre era un escenari a ple sol que convidava el públic a contemplar les construccions des dels bancs i terrasses que envoltaven la plaça.

Inicialment, hi havia prevista l’actuació dels Castellers de Rubí, els Capgirats de Castellar del Vallès i la Jove de Vilafranca. Però finalment, els penedesencs han renunciat a l’actuació.

Després dels pilars d’inici, la colla local ha provat un 3 de 6 amb l’agulla que han hagut de desmuntar amb dosos col·locats en haver-se girat l’estructura. Encara repetirien un cop més el castells, però amb el mateix èxit que en primera ronda. La resta de la diada han provat construccions de cinc pisos.

Per la seva banda, els Capgirats han començat amb una bona torre de 6, que malgrat algunes dificultats en la pujada del pom de dalt, han descarregat sense gaires problemes. Han completat la diada amb el 3 de 6 i el 4 de 6.

Per cloure la diada, els Grallers de la Font Groga i de la colla visitant han interpretat el tradicional Toc de Vermut i, per voluntat popular, la Polca d’Ours.

Diada de Primavera a Rubí:
· Castellers de Rubí: p4, id3d6a, id3d6a, idp4
· Castellers de Castellar del Vallès: p4, 2d6, 3d6, 4d6, p4s

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.