L’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà ha visitat Olesa de Bonesvalls aquest cap de setmana. La població penedesenca ha celebrat aquests dies les festes del barri de l’Hospital.

Tal i com expliquen els organitzadors, l’Hospital de Cervelló fou una institució que fundà Guillem II de Cervelló l’any 1262, a peu de l’antic camí ral que comunicava Barcelona i Tarragona, a la difícil travessia del massís del Garraf, al seu pas per Olesa. La seva missió fou la de donar assistència als pobres, viatgers, pelegrins i frares mendicants i predicadors, tot habilitant un espai en el qual s’oferia acolliment passatger als vianants.

Dissabte, dia 13 d’octubre, el programa de cultura popular començava amb la plantada de gegants a la plaça del Pont. Entre les figures presents, hi havia els Gegants d’Olesa i els gegantons de Gavà, el Kalamot i la Bruguers, acompanyats d’alguns gegantons de motxilla. L’acompanyament musical ha anat a càrrec dels Grallers l’Anguila, que ha comptat amb el suport d’alguns integrants dels Grallers de Viladecans.

Malgrat les amenaces de pluja, el temps va acabar respectant la festa i la cercavila començava a les 18 hores, amb la participació de les diferents colles geganteres, però també els timbalers de la Colla de la Dragona de les Roquetes i dels balls populars d’Olesa. Una bona mostra del folklore propi del Penedès.

La cultura popular tenia el seu colofó amb el Correfoc i l’encesa de la traca de Festa Major, a càrrec dels Diables d’Olesa i amb la participació dels Ma-Cabres de Canyelles. Acabada la cercavila de foc, el DJ Adrià Ortega va allargar la festa amb música ballable.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.