Els Castellers de Gavà continuen amb la seva activitat per tal de completar aquesta segona part de la temporada. Com a nova mesura, han instal·lat una xarxa protectora al seu lloc d’assaig habitual: el rocòdrom de la Piscina Municipal de la Zona Esportiva Diagonal.

L’estructura ha estat dissenyada pel Francis Pinsmaye, membre de la colla, i té una forma quadrada de 6 metres de costat i 3,40 metres d’alçada. L’estructura de metall ha estat fabricada per Ferros López i la xarxa, que disposa de cinc forats per practicar diferents castells, per El Remitller.

Si bé es preveu que la inauguració oficial sigui divendres vinent, el passat divendres, 9 de novembre, la colla va poder-la estrenar a l’assaig. Per començar, van fer pujar tota la canalla sobre la xarxa amb diferents pilars. Va ser llavors que la cap de colla, la Neus Pino, va adreçar unes paraules als més menuts de l’entitat. Els va encoratjar a seguir treballant com fins ara i a seguir assolint nous reptes alhora que indicava “a partir d’ara, a les actuacions, quan veieu la pinya podreu pensar que és aquesta xarxa“.

L’ús de la xarxa de seguretat, igual que el casc per al pom de dalt, ha permès que el món casteller hagi millorat en la protecció dels seus participants, però també han facilitat l’assoliment de noves fites i castells. Els Castellers de Gavà podran aprofitar aquest nou element per tal d’assumir més  riscos durant els seus assajos sense comprometre la seguretat dels castellers. La xarxa pot ser l’element decisiu que porti la nostra colla local a assolir fites ben properes com ara la torre, el pilar de 5 o, qui sap, començar a provar estructures per encarar els set pisos.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.