Que els Castellers de Gavà estan fent una gran temporada no ho dubta pas ningú. Amb la temporada oficial acabada d’estrenar, els de la camisa blava han demostrat que aspiren a la gamma alta de castells de 6. L’única pregunta a fer és: els veurem per Sant Pere o pel seu aniversari, a l’octubre?

Però anem a pams, dissabte, 11 de maig, els Castellers de Sants celebraven les seves tradicionals Vigílies d’aniversari, que van comptar amb la participació de la Colla Jove de Castellers de Sitges i dels Castellers de Gavà.

La diada va començar sense els tradicionals pilars d’inici. I amb la sorpresa de propis i estranys, els Borinots plantaven una immaculada torre de 7 per començar la diada. Van completar la clàssica de 8 amb el 3 i el 4 amb bones mides, però amb feina encara per endavant si els volen folrar.

Els de Sitges, per la seva banda, van començar amb un bon 3 de 7. En segona i tercera ronda van optar per un pis menys, amb el 5 de 6 i el 4 de 6 amb l’agulla.

Els Castellers de Gavà van arribar a la plaça d’Osca amb un nombre limitat de camises, però si això els hauria donat maldecaps durant la temporada passada, en aquesta han demostrat que estan ja un graó per sobre. Han ofert una actuació ben sòlida amb tots tres castells descarregats al primer intent: 3 de 6 amb l’agulla, 3 de 6 i 4 de 6.

Durant aquesta temporada, els gavanencs han completat ja 4 diades amb tres castells descarregats, d’un total de 6 diades. En total, han descarregat:

3 de 6: 4
3 de 6 amb l’agulla: 4
4 de 6: 5
4 de 6 amb l’agulla: 2
Pilar de 4 aixecat per sota: 1

Acabades les rondes, les Borinotes han fet el seu habitual castell de dones. Enguany, han optat per un pilar de 5 amb folre, que ha recordat a la ‘puta d’oros’ que els Bordegassos de Vilanova han portat a plaça en repetides ocasions, com ara el pilar de 6 amb folre i manilles que van descarregar l’any 2008.

En acabar l’actuació, els Grallers de la Font Groga, que han acompanyat els Castellers de Gavà durant l’actuació, han interpretat el Toc de Vermut conjuntament als músics de les altres colles. Els grallers dels Castellers de Sants han acabat l’actuació amb l’Escurçó Negre, la sintonia de la sèrie de culte emesa per la BBC durant la dècada dels 80.

Vigílies d’aniversari a Sants:
· Castellers de Sants: 2d7, 3d8, 4d8, vano de 5, p5f (dones)
· Jove de Sitges: 3d7, 5d6, 4d6a, 2p4
· Castellers de Gavà: 3d6a, 3d6, 4d6, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.