Diumenge, 20 d’octubre, els Castellers de Gavà van organitzar la seva VII diada. 7 anys ja des d’aquella primera actuació en que la colla gavanenca es recuperava després de 8 anys seguits d’inactivitat. La camisa blava, el blau mecànic dels primers castellers locals a mitjans del segle passat, tornava a l’acció i amb la voluntat fèrria de no defallir mai.

Els gavanencs han viscut nombrosos alts i baixos durant aquests set anys: diversos canvis de junta i tècnica, transfuguisme cap a Cornellà, caigudes inesperades; però també han aconseguit un local per a fer trobades internes, una xarxa de seguretat… I és clar, la perseverança sempre dóna els seus fruits i diumenge tot apuntava a una jornada dolça pels Castellers de Gavà.

Amb la festa de la pre-diada ajornada a causa de les reivindicacions socials i nacionals a tot Catalunya i sota una constant amenaça de pluja, l’actuació castellera s’ha desplaçat fins a la plaça de Jaume Balmes. El porxo de la biblioteca donava tranquil·litat per si calia construir-hi els castells a sota. Però no ha calgut, ja que el sol ha lluït pràcticament fins al final.

Després dels pilars d’inici, la Colla Jove de Sitges ha anat per feina i ha plantat el primer castell del dia, un 4 de 6 que semblava demanar a crits un pis més. En segona ronda han descarregat el castell més alt de la trobada, el 3 de 7. Per acabar, han descarregat el 3 de 6 amb l’agulla.

Per la seva banda, els Castellers del Prat han començat amb un 3 de 6 senzill. Les baixes han marcat la seva agenda, de manera que la torre de 6 ha estat el seu segon i millor castell. Per acabar, igual que els garrafencs, han descarregat el 3 de 6 amb l’agulla.

I justament, els Castellers de Gavà han provat aquesta estructura per a començar la seva actuació, el seu onzè 3 de 6 amb l’agulla descarregat de la temporada. La segona ronda, però, amagava la gran sorpresa del dia. I no pas per falta d’assaig, sinó perquè era el primer cop que el portaven a plaça durant aquesta temporada: el 5 de 6. L’estructura ha pujat molt bé, però amb diferències evidents en el ritme de pujada del 3 i de la torre que ha acabat per fer tremolar l’estructura abans d’hora. La Neus Pino, cap de colla, ha decidit desmuntar-lo per tal de provar-lo més tard amb una nova empenta. I sí, el segon intent ha estat el definitiu. Enxaneta i acotxadora de la torre han pujat simultàniament i han pogut culminar el castell amb gran solvència. Les dues aletes han estat ràpides i àgils, la qual cosa demostra la gran feina feta als assajos. El primer 5 de 6 de la temporada, però també el primer descarregat dels últims dos anys; ja que per Sant Pere de l’any 2018 només el van aconseguir carregar. Per acabar, un nou 4 de 6 amb l’agulla, que s’ha convertit en el número 5 de l’any.

Els pilars de comiat han estat de tràmit per a les colles convidades, però els gavanencs han volgut fer un pilar de 4 aixecat per sota. Bona velocitat de pujada i de baixada, que ha suposat poca feina pels Grallers de la Font Groga. El toc de vermut posava les últimes notes a una diada que representarà una veritable injecció de moral per als gavanencs.

Resultats de la VII Diada dels Castellers de Gavà:
· Castellers de Gavà: p4, 3d6a, id5d6, 5d6, 4d6a, p4s
· Castellers del Prat: p4, 3d6, 2d6, 3d6a, p4
· Colla Jove de Sitges: p4, 4d6, 3d7, 3d6a, p4