El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Declarat aquell dia amb motiu del triple assassinat de les germanes Mirabal a mans de la policia secreta del dictador Trujillo, a la República Dominicana, ha servit de data per a recorda que la violència masclista continua essent present a la nostra societat.

Dimarts, que és el dia escollit a Gavà per a recordar les víctimes de la violència de gènere, també ha servit per a homenatjar i recordar les 45 víctimes mortals comptabilitzades a l’estat espanyol durant aquest any 2018. L’objectiu és que aquestes persones no caiguin en l’oblit i, sobretot, que no es converteixin només en un número estadístic.

I és precisament amb aquest objectiu que els Bastoners de Gavà han participat en l’acte de rebuig a la violència masclista del proppassat 27 de novembre. A l’escenari estant, han anat llegint els noms de cadascuna de les víctimes mortals i repicant amb força els seus bastons a cada nom que sonava per megafonia.

Des de Xerinolis, ens afegim al rebuig rotund contra la violència masclista. I recolzem les crítiques a una justícia patriarcal i masclista que és incapaç de condemnar amb rotunditat les violacions de què són víctimes les dones.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.