Dissabte passat, 9 de febrer de 2019, els Bastoners de Gavà van anar fins a Barcelona per tal de participar a la Diada Bastonera de Santa Eulàlia. A les 11h, començava la mostra de balls a l’avinguda de la Catedral, amb gran afluència de públic, ja fos local o forani. Barcelona, ja se sap, és un nucli de gran afluència turística.

Sobre 3/4 de 12, la cercavila recorria alguns dels carrers més emblemàtics de Ciutat Vella amb el següent recorregut: plaça Nova, carrer dels Arcs, Portal de l’Àngel, carrer de Santa Anna, carrer de la Canuda, plaça de la Vila de Madrid, carrer de Francesc Pujols, carrer del Duc, plaça de la Cucurulla, carrer del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, carrer de la Palla, carrer dels Banys Nous, baixada de Santa Eulàlia, plaça de Sant Felip Neri, carrer de Montjuïc del Bisbe, carrer del Bisbe i plaça de Sant Jaume.

Com ja és habitual, la cercavila popular acabava a la plaça de Sant Jaume, escenari emmarcat per la casa de la vila barcelonina i pel Palau de la Generalitat. Ambdós edificis exhibien pancartes de rabiosa actualitat. Al consistori barceloní, una a favor de la tasca de rescat que fa el vaixell Open Arms. Al de la Generalitat, una altra a favor de la llibertat dels presos polítics.

A banda de les diferents colles locals, en aquesta cercavila van participar els Bastoners de Gavà, però també els de Londres, el Ball de Pastorets de Vilafranca i el de Tarragona que, si bé no són balls ‘de’ bastons, són balls ‘amb’ bastons.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.