La Festa Major de la Barceloneta vivia dissabte a la tarda el seu punt més àlgid. La cita electoral de diumenge va concentrar els actes en un mateix moment, de manera que la Trobada Gegantera i la Trobada Castellera coincidien en un mateix moment i a pocs metres de distància. La gran afluència de turistes garantia públic a tot arreu.

Aquell mateix matí, començava el Curs d’iniciació a la Gralla impulsat pels Gegants de Begues i els Encantats de Begues, i impartit pel Raúl Puga, dels Grallers de la Font Groga. I per la tarda continuava la bona relació entre castellers i grallers, que compartien plaça a Barcelona.

Els ‘Senglars’ han arribat amb algunes baixes, però no s’han arronsat gens ni per la gentada ni pels núvols que han anat descarregant tímidament durant la tarda. Tant és així que, acabada la ronda de pilars inicials, la pluja feia acte de presència amb un plugim que no acabava d’arrencar.

Els Castellers de Barcelona no han començat amb bon peu i han desmuntat dos peus del 3 de 8. A la tercera era la bona i, malgrat algunes petites sacsejades, han descarregat el castell mantenint les bones mides. En segona ronda descarregaven a la primera el 4 de 8, el carro gros. Deixaven el plat fort per a la tercera ronda, la torre de 8 folrada. Gràcies als castellers de la colles convidades han pogut fer una soca suficient, però limitada en superfície. Han arribat a col·locar l’acotxadora sobre dosos, però quan l’enxaneta enfilava l’últim pis, una forta sotragada ha fet que abandonessin l’intent. Han salvat la caiguda malgrat la dificultat del moment i alguns crits inoportuns del públic no experimentat. En ronda de repetició han descarregat la torre de 7 sense cap complicació.

Els Margeners de Guissona, que vestien camisa marró, han arribat amb pocs efectius a plaça, però han completat una bona actuació: 3 de 6, 3 de 6 aixecat per sota i torre de 6. El castell aixecat per sota ha despertat aplaudiments pràcticament des d’abans que sonessin les gralles. Un castell molt vistós i que ha fet embogir propis i estranys.

Pel que fa als Encantats de Begues, si bé han repetit la seva millor actuació de la temporada, en la diada del seu aniversari també van fer un intent desmuntat. A la Barceloneta, van descarregar un total de tres pilars de 4, el 3 de 6 amb l’agulla en primera ronda i 3 de 6 en la segona. Tenien reservada la torre de 6 per a la tercera ronda, però han decidit no arriscar davant de les absències i guardar energies de cara a la seva propera actuació, l’Aplec de Bruguers que celebren les poblacions de Castelldefels i Begues per segona Pasqua.

Els Grallers de la Font Groga han acompanyat els Encantats de Begues amb les seves gralles i timbal, i han clos la jornada interpretant el tradicional Toc de Vermut amb els músics de les altres colles.

Resultats de la Festa Major de la Barceloneta:
· Castellers de Barcelona: (3x)p4, 3d8, 4d8, id2d8, 2d7, (2x)p5, (2x)p4
· Encantats de Begues: p4, 3d6a, 3d6, (2x)p4
· Margeners de Guissona: p4, 3d6, 3d6s, 2d6, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.