L’any passat, els Castellers de Gavà van acollir la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat que, a causa de la pluja, es va desplaçar fins al poliesportiu de l’escola Marcel·lí Moragas. Enguany, la trobada es celebrarà el poper dissabte, 12 d’octubre, al Prat de Llobregat.

Durant aquesta temporada, els gavanencs han tingut actuacions plàcides quant a resultats, però han anat patint amb el nombre de camises desplaçades a plaça. La trobada de l’any passat es va saldar amb
el pilar de 4 d’inici, el 3 de 6 amb l’agulla, el 3 de 6, el 4 de 6 i, per acabar, un pilar de 4 aixecat per sota. Un any després, trobem que aquestes tornen a ser les construccions més emprades pels gavanencs. Fins a la data, han descarregat (sense comptar els pilars):

· 3 de 6: 8 vegades
· 3 de 6 amb l’agulla: 9 vegades
· 4 de 6: 10 vegades
· 4 de 6 amb l’agulla: 3 vegades

També van provar la torre de 6 durant la passada Festa Major de Sant Pere, però la construcció es va desmuntar en els dos intents. Així doncs, els Castellers de Gavà han estat capaços de descarregar amb solvència tres tipus de castells i, quan el nombre de camises ho ha permès, també han pogut posar el pilar al 4 de 6.

Durant l’homenatge al Jordi Calatayud, aquest passat diumenge, els de la camisa blava van fer novament els tres castells més repetits de la temporada. I a tan sols una setmana de la cita castellera més important del Baix Llobregat encara tenim la incògnita de si hi haurà sorpreses en les construccions o bé apostaran per una diada conservadora. Sigui com sigui, la norma que segueixen de no provar res que no estigui en condicions de ser descarregat a plaça és lloable i referma el compromís dels Castellers de Gavà en la seguretat dels seus integrants.