Finalment, els Bastoners de Gavà van posar la cirereta del pastís a la celebració del seu desè aniversari. Un total de 45 colles bastoneres, més de 1000 participant, 100 voluntaris i molts, moltíssims talls de síndria.

L’onada de calor encara cuejava a casa nostra, però no va impedir que les colles bastoneres s’hi arribessin per tal de participar a la 44a Trobada Nacional Bastonera. L’Institut Bruguers va servir de punt de trobada dels voluntaris i de vestuari per als bastoners participants. Des d’allà, cada grup va ser acompanyat per un guia de l’organització fins al punt d’inici de cadascun dels tres recorreguts: la plaça Catalunya, la plaça Batista i Roca i la confluència entre la Rambla i la carretera de Santa Creu de Calafell.

La previsió era començar a 2/4 de 6, però cada recorregut va tenir cert marge. Els bastoners evolucionaren per diferents carrers de la població, fent sentir el repicar dels bastons entre cases i edificis. La calor va fer esgotar ràpidament les reserves d’aigua dels participants, però a mig recorregut hi havia una parada on van poder recarregar més ampolles d’aigua i refrescar-se amb uns talls de síndria ben rebuts.

El recorregut blau va modificar-se un cop començada la cercavila. La Policia Municipal va decidir de desviar el recorregut per tal de no bloquejar tanta estona el trànsit al carrer de la Generalitat ni al passeig Maragall, així doncs, van fer-lo pujar pel carrer del Cap de Creus. A la plaça de la Pagesia es va originar llavors un petit tap, ja que van coincidir les capçaleres del recorregut blau i del recorregut vermell. Ja a l’alçada del carrer de les Colomeres, el recorregut groc també es va unir als altres grups i els participants van arribar a la plaça de Jaume Balmes per tal de fer el ball final.

Abans, però, els bastoners Lauredian de l’Esbart Laurèdia (Andorra) van fer un ball de lluïment que encara hauria resultat més interessant si els responsables del so haguessin tancat la microfonia per evitar que s’acoblés el so.

Just després, els Grallers Ginjolers van interpretar una adaptació per a 3 gralles i timbal de ‘Les Criades’, una cançó del grup Roba Estesa que van ballar moltes de les colles com a colofó final de la festa.

Acabats els balls i entregats els recordatoris a totes les colles, els participants van poder sopar una bona paella i gaudir del concert del grup Allioli, versions grans clàssics de la història de la música.

One Reply to “Trobada Nacional Bastonera a Gavà”

Comments are closed.