Una suau brisa i núvols incipients van rebre els Castellers de Gavà en arribar a Sitges. Les previsions meteorològiques anunciaven pluja a la costa cap al tard, tot i que no va arribar en tot el dia.

La Diada de Primavera serveix d’estrena per a la colla local, la Jove de Sitges, que enguany ha comptat amb els mateixos acompanyants que la temporada passada: els Castellers de Gavà i els Castellers de les Roquetes. Però aquesta ha estat l’única semblança respecte l’actuació del 2018.

El curs passat l’actuació es va fer una setmana més tard al calendari, el 8 d’abril. El dia era plujós i l’actuació es va fer al poliesportiu, lluny del glamour de la platja d’enguany. I els resultats van ser ben diferents, sobretot per als de la camisa blava.

Però comencem pels castellers de la colla Jove de Sitges, que estrenava temporada. El curs passat va descarregar el 5 de 6 i el 3 de 6, però en segona ronda feia llenya amb el 4 de 7. Enguany, ha començat de la mateixa manera, amb un immaculat 5 de 6 en primera ronda i el 4 de 7 en la segona. El quatre ha començat a pujar amb bones mides, però amb dosos col·locats han decidit desmuntar-lo: el tronc s’havia anat girant. En el segon intent l’han clavat. Per acabar, han descarregat el 4 de 6 amb l’agulla.

Per la seva banda, els Castellers de les Roquetes van tenir una actuació força plàcida l’any passat, descarregant a la primera el 3 de 6, el 3 de 6 amb agulla i la torre de 6. Enguany, a primera ronda han tornat amb el 3 de 6 i han descarregat el 4 de 6 a la segona ronda. Però l’actuació se’ls ha travessat en la tercera. Diversos problemes els han fet desmuntar en dues ocasions el 3 de 6 amb l’agulla, que han pogut culminar satisfactòriament a la tercera.

I pel que fa als Castellers de Gavà, la història ha canviat de bat a bat. L’any passat arribaven a Sitges sense rodatge i van tenir una actuació grisa com el dia. Van marxar de Sitges amb cap castell carregat i quatre intents desmuntats. En canvi, diumenge van ser capaços de fer una actuació completa amb tres castells descarregats al primer intent: el 4 de 6, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla.

La primera actuació completa de la temporada. Un fet remarcable, perquè a la mateixa alçada de la temporada anterior, els gavanencs encara no havien carregat cap castell a plaça. Aquest 2019, ja en porten 6 de descarregats i les sensacions són ben diferents.

Castells a banda, els gavanencs tornaven a casa amb una gran injecció de moral, que es veia reflectida a les seves cares i somriures. Els Castellers de Gavà ho tenen tot de cara aquesta temporada: més camises a plaça, una canalla amb més experiència, una xarxa a explotar i moltes, moltes ganes de seguir millorant.

Com ja és habitual, els Grallers de la Font Groga es van desplaçar amb els de la camisa blava per tal d’acompanyar-los musicalment a plaça. Diumenge vinent, faran el mateix a Viladecans, a la Trobada de la Baronia d’Eramprunyà, on també acompanyaran els Encantats de Begues.

Diada de Primavera a Sitges:
· Colla Jove de Sitges: p4, 5d6, id4d7, 4d7, 4d6a, (2x)p4
· Castellers de Gavà: p4, 4d6, 3d6, 3d6a, p4
· Castellers de les Roquetes: p4s, 3d6, 4d6, id3d6a, id3d6a, 3d6a, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.

One Reply to “Diada de Primavera a peu de platja”

Comments are closed.