Els Castellers de Gavà arribaven a la Diada Castellera de Sant Pere amb molt bones sensacions. Havien gestat una temporada de màxima regularitat, tot i que fins a la data havien anat provat gairebé sempre les mateixes estructures. Sant Pere era la data marcada al calendari per a intentar la torre de 6 després de dues temporades sense èxit.

El de la camisa blava van començar la diada amb un pilar de 4 per sota per anar marcant la línia del que seria la jornada. Actuació sòbria i sense entrebancs durant les dues primeres rondes: 3 de 6 i 4 de 6, tots dos amb l’agulla al mig, descarregats de forma immaculada. En tercera ronda arribava el moment esperat i, potser per això, la torre de 6 ha pujat amb els nervis propis de qualsevol estrena. Amb dosos col·locats, i l’acotxador pujant, han decidit tirar avall. La ronda de repetició ha servit per a provar novament el castell. Han invertit la construcció per a rectificar alçades i han tirat amunt amb confiança. La torre estava francament bé durant la pujada, però ha anat perdent solidesa a mesura que passava el temps. Amb acotxador col·locat i l’enxaneta a la faixa, desmuntaven el castell. Els Castellers de Gavà no són una colla que carrega els castells, sinó que els descarrega. I ha preferit sortir de plaça amb dos intents desmuntats, però evitant així la caiguda. Joc net dels gavanencs i la seva dignitat intacta. La torre, per suposat, la tornaran a provar i els desitgem tots els èxits.

La Jove de Barcelona ha arribat a plaça i ha plantat un 4 de 7 de sortida. En segona ronda, se’ls ha resistit el 4 de 6 amb l’agulla, que han hagut de desmuntar amb acotxadora col·locada. En la repetició, han descarregat el castell amb solvència. El 5 de 6 ha estat el seu últim castell de l’actuació.

Pel que fa als Carallots de Sant Vicenç dels Horts, han tingut una diada sense complicacions. Ha descarregat a la primera els tres castells intentats: 3 de 6 amb l’agulla, torre de 6 i 3 de 6.

Malgrat no assolir la torre de 6, els gavanencs han celebrat de valent la bona temporada 2019. Els Grallers de la Font Groga, que els han tornat a acompanyar, han dedicat la peça de l’Escurçó Negre a les estrenes de la colla, que han estat remullades dins d’un cercle mentre sonava la cançó.

Diada de Sant Pere 2019:
· Castellers de Gavà: p4s, 3d6a, 4d6a, id2d6, id2d6, p4
· Jove de Barcelona: p4, 4d7, id4d6a, 4d6a, 5d6,(2x) p4
· Carallots de Sant Vicenç dels Horts: p4, 3d6a, 2d6, 3d6, p4

One Reply to “Diada castellera de Sant Pere”

Comments are closed.