La jornada electoral de diumenge ha fet avançar a dissabte moltes de les diades castelleres del cap de setmana. No ha estat pas una excepció la Diada castellera celebrada amb motiu de les festes del barri de Ferran Puig, al Prat de Llobregat.

La Font del Gall ha estat l’escenari de la festa, que també ha comptat amb exhibicions dels Picacrestes, colla de dansaires del Prat de Llobregat. Per part castellera, a banda dels Castellers del Prat, han actuat els Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Vilafranca i els Castellers de Gavà.

La diada ha comptat amb diverses estrenes, com ara el primer 5 de 6 de la temporada pels Potablava, que també han sumat un nou pilar de 5. Malgrat això,no han pogut completar tres castells, perquè en primera ronda han desmuntat el 4 de 6 amb l’agulla.

La Jove de Vilafranca ha fet el seu millor registre de la temporada amb un 3 de 6 i la torre de 6, només carregada. També cal comptar un pilar de 5, que representa el primer que aconsegueixen després de quatre anys de sequera. Tampoc han pogut completar tres castells i han hagut de desmuntar el pilar de 4 inicial.

Els Castellers de les Roquetes han fet una actuació discreta. Han descarregat el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, però les absències els han impedit completar l’actuació amb una tercera construcció.

Per part gavanenca també hi ha hagut moltes absències, però l’experiència ha fet acte de presència i han sortit de plaça com l’única de les quatre colles en fer una actuació completa. És cert que no han fet ni el millor castell ni el millor pilar de la jornada, però han demostrat novament el seu bon estat de forma. La tècnica continua treballant fermament amb l’objectiu de portar a plaça durant la temporada el 5 de 6, la torre de 6, el pilar de 5 o el 3 de 6 aixecat per sota

Resultats de la Diada de Ferran Puig:
· Castellers del Prat: (2x)p4, id4d6a, 5d6, 3d6, p5, (2x)p4
· Castellers de Gavà: p4, 3d6a, 3d6, 4d6, p4
· Castellers de les Roquetes: p4s, 3d6, 3d6a, p4
· Colla Jove de Vilafranca: idp4, 3d6, 2d6c, p5, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.