Si una cosa tenen en comú tots els mesos de juny, a banda de la calor que anuncia l’estiu, és que els clubs esportius arriben al final de les seves temporades. Dissabte, 1 de juny, el Futbol Sala Gavà, club degà del futsal gavanenc, celebrava una festa al Parc de la Torre Lluc ben farcida d’activitats.

El matí començava amb una classe oberta de Ioga a càrrec del Centre YUM, que seguia amb les actuacions de les escola de ball El Muro i Baobabs. Tot seguit, sessió oberta de Zumba a càrrec de l’Azahara. Durant la realització d’aquestes activitats es van succeir diverses activitats esportives.

Per cloure les activitats matinals, l’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà va fer-se present per tal de donar a conèixer el fet geganter al màxim de persones possible. Són nombrosos els nens i adults que s’hi acosten per tal de preguntar els noms de les figures o la història dels gegants que representen a la seva ciutat.

En el taller-exhibició de dissabte, els nens assistents van poder veure en Fricandó, en Saturní i la Paula, tres dels seus gegantons, un d’estructura i dos de motxilla que van poder provar i fer ballar. També van poder resoldre els trencaclosques dels Barons d’Eramprunyà i del Kalamot i la Bruguers. Com a premi, rebien dibuixos dels gegants que, si voleu, també podeu descarregar des d’aquí.

Al voltant de 2/4 de 2, i acompanyats pels Grallers l’Anguila, van fer diversos balls i, fins i tot, l’assaig d’una nova coreografia pel Kalamot i la Bruguers. Per la seva part, els músics van interpretar La Cosa està Negra, La Presò del Rei de França, Rock around the clock, Gener, Gironella i Dolors de Munt.

Per la tarda, hi va participar la Casa Andalusia de Gavà i es va fer una classe oberta de dansa oriental. Entremig de les dues activitats, irrompien a la zona central els Bastoners de Gavà, que oferien una bona mostra del seu repertori. Igual que a la Fira d’Espàrrecs, hi va haver estrenes entre els bastoners, la qual cosa referma el seu bon estat de forma de cara a les dues cites més importants de la seva temporada: la diada local i la Diada Nacional Bastonera, que es celebrarà per primer cop a Gavà el proper 6 de juliol. Si en voleu saber més, escolteu ‘el Bagul del Xerinolis‘ del mes de maig.

La jornada es va cloure amb el lliurament de premis i guardons als esportistes del club i amb un sopar acompanyat de música en directe. La festa va acabar a mitjanit, amb una sessió de DJ Toni.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.