Ahir, divendres 1 de febrer, va realitzar-se el primer assaig de la temporada del “Ball de Gegants del Baix Llobregat”, arranjat musicalment pel compositor espluguenc Marcel Casellas. D’ara en endavant, totes les colles participants es reuniran el primer divendres de cada mes per tal d’assajar aquest ball, que es fa a la trobada comarcal anual.

L’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà va participar al Ball per primer cop l’any passat, a la trobada organitzada a Viladecans, tot i que ja havien estat presents a la cercavila de les dues edicions anteriors.

Per poder realitzar correctament el ball, es requereixen quatre membres : dos “portadors” , un “guia” que acompanya les figures durant l’execució i una “punta” com a referència de la ubicació final.

A més a més, aquest mateix matí s’ha celebrat l’assemblea general ordinària de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que ha aprovat el projecte dels Gegants de Casablanca (Sant Boi de Llobregat) com a Ciutat Gegantera 2020. Així doncs, el Baix Llobregat viurà un 2020 d’intensa activitat gegantera amb la seva trobada comarcal i tots els actes que es celebraran al voltat de la ciutat gegantera. Aquest any, però, l’honor de la Ciutat Gegantera recau sobre la població de Castellbisbal.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.