La tardor sembla haver arribat aquest cap de setmana, i no pas a finals de setembre, tal i com marca el calendari. Pluja, vent i un fred que s’escampa més i més a cada hora que passa i que, per fi, convida a menjar castanyes i moniatos.

La tardor també és sinònima de final de temporada en el món casteller i aquest diumenge, 28 d’octubre, les colles gavanenques han participat en algunes de les seves últimes diades de l’any.

Els Castellers de Gavà visitaven la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat. Els Magentes celebraven la seva festa en un dia gris i plujos que ha obligat les colles a arrecerar-se. El dia estava rúful i no ha acompanyat la colla gavanenca, que ha marxat de la diada amb un pilar de 4, un pilar de 4 aixecat per sota i una caiguda lletja en el 3 de 6. La canalla, però, ha estat molt valenta i ha tornat a intentar en dues ocasions més aquesta contrucció, però en els dos casos han desmuntat sense poder-la coronar.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Feliu han portat un programa impecable que han descarregat a la primera. En primera ronda han descarregat la torre de 6 i a la segona, un 3 de 6 aixecat per sota. Han clos la diada amb un 4 de 6 i un pilar de 5.

D’altra banda, els Castellers de Rubí han triat aquesta data per a celebrar la seva XXII Diada. La colla de la camisa vermella, fundada el 1996 en ple auge del món casteller, ha celebrat ja el seu 22è aniversari, al qual no han faltat els Castellers de Sarrià, els de Santa Coloma ni els Minyons de Santa Cristina d’Aro, però també hi eren els Grallers de la Font Groga, que ja van acompanyar els locals en la diada de la seva festa major. Un cartell de quatre colles que pretenia omplir la plaça del Dr. Gimbernat de colors i de castells, però que es va haver de desplaçar al local de la colla amfitriona a causa de la pluja.

La jornada ha començat amb una ronda de pilars inicial accidentada. I és que la colla local no ha pogut coronar el seu pilar de 4, malgrat ser la mateixa formació que ha funcionat durant tota la temporada. Els Castellers de Rubí han intentat un 3 de 6 amb l’agulla que l’enxaneta no ha pogut acabar de creuar. Han muntat el pilar en la descarregada, però el castell no estava completat. En la repetició, el castell ha pujat amb bones mides i l’enxaneta, ara sí, ha coronat el castell, però ha relliscat en la baixada i ha desestabilitzat l’acotxadora. Totes dues han caigut sense més incident que l’ensurt, però la diada ha quedat paralitzada un quart d’hora mentre els serveix d’emergència atenien la canalla. Després d’aquesta caiguda, han provat una construcció de 5 en tercera ronda.

Per la seva banda, els Castellers de Santa Coloma han provat construccions de 5 durant les tres rondes. Totes elles descarregades. Els Minyons de Santa Cristina només han provat castell en la primera ronda, on han descarregat un 3 de 6. Per últim, la colla més reeixida de la jornada han estat els Castellers de Sarrià, que aquesta temporada estrenaven camisa en ser colla de ple dret i han estat els únics que han portat tres castells de 6: 4d6, id3d6a, 3d6a, 3d6.

Per acabar, els Grallers de la Font Groga, juntament als altres músics, han interpretat el tradicional Toc de Vermut que cloïa una jornada agradolça, de fred i pluja, que posa punt i final a la temporada d’algunes d’aquestes colles.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.