Fa ja 6 anys que una cinquantena de persones es van reunir al Parc de la Torre Lluc. L’objectiu era recuperar la colla dels Castellers de Gavà que havia actuat entre els anys 1994 i 2004. Aquella trobada coincidia amb el boom casteller que s’havia iniciat el 2010 amb la proclamació de la tradició castellera com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat.

6 anys després, els de la camisa blava ja han demostrat per activa i per passiva que han vingut a quedar-se. I aquest diumenge, 21 d’octubre, han ofert una actuació solvent malgrat les baixes d’última hora. Ens haurà quedat per veure si, sense aquests problemes de sortida, podríem haver vist la torre de sis i el 5 de 6 per part dels gavanencs; però la tècnica dels locals han pogut encaixar les peces per oferir una bona actuació.

En qualsevol cas, la diada ha començat amb gairebé mitja hora de retard, però després dels pilars d’inici, amb dos pilars simultanis dels Castellers de Gavà, la primera ronda ha estat ràpida. A partir de la segona ronda, han començat els entrebancs. Malgrat que els locals i els Xiquets de Cambrils han descarregat els seus castells, una caiguda dels Castellers de Sant Adrià quan intentaven el 3 de 6 amb l’agulla ha obligat a fer una petita pausa.

Ja en tercera ronda, els Castellers de Gavà provaven el 4 de 6 amb l’agulla i queien amb el castell carregat, però sense poder mostrar el pilar, de manera que la construcció quedava en intent. El castell ha pujat lleugerament obert, com sol passar en els castells amb agulla, però ha anat perdent la forma a mesura que passaven els segons.

En ronda de repetició, els Castellers de Gavà han optat per provar el 4 de 6, que han descarregat amb tranquil·litat, gràcies a un pom de dalt que no ha dubtat a pujar malgrat la caiguda anterior. Els Passadors de Sant Adrià, per la seva banda, han intentat novament el 3 de 6 amb l’agulla, però han decidit desmuntar-lo amb terços col·locats.

Després de la ronda de pilars, on n’hem vist dos aixecats per sota, la colla local ha ofert un vano de 4 per tal d’acontentar la canalla. Descarregats els pilars, ha estat el torn dels grallers de les diferents colles, liderats pels Grallers de la Font Groga, que han interpretat el Toc de Vermut i la Polca d’Ours.

Resultats de la 6a Diada dels Castellers de Gavà:
· Castellers de Gavà: 2xp4, 3d6a, 3d6, i4d6a, 4d6, p4s, vano de 4
· Xiquets de Cambrils: p4, 3d6a, 3d6, 2d6, p4s
· Castellers de Sant Adrià, ‘Passadors’: p4, 3d6, i3d6a, 4d6, id3d6a, p4

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.