El 3r Homenatge al Jordi Calatayud i Sanchís ha tornat a reunir els Castellers de Gavà per tal d’oferir una nova actuació a casa, l’última abans de la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que es celebrarà el proper 12 d’octubre al Prat de Llobregat.

En aquesta ocasió, i malgrat que els Xiquets del Serrallo havien estat tornats a convidar a la cita, han estat els Castellers de Cerdanyola els que han acompanyat els gavanencs en aquesta sentida cita anual.

L’actuació ha estat precedida dels parlaments del president de la colla local, Carles Artola, especialment emotiu; i el de la batllessa del municipi, Raquel Sánchez. En paraules del senyor Artola: “El Jordi estava tan compromès amb la colla que fins i tot va venir a ajudar el dia que havia dit que no podia venir”.

La diada ha estat ràpida i tots els castells han estats descarregats en el primer intent. Després dels solemnes pilars de dols, els de la camisa blava han descarregat el 3 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6, que són els castells que més han repetit durant la temporada. Per la seva banda, els Castellers de Cerdanyola han començat amb el 3 de 7, que han seguit amb la torre de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla.

Els Grallers de la Font Groga no han faltat a la cita per tal de posar el so al toc de castells i, en acabar, al toc de Vermut de Vilafranca. En aquesta ocasió, però, han vestit la camisa blava castellera en honor al recordat Jordi Calatayud.