Tal i com us informàvem fa unes setmanes, finalment l’Ateneu Popular la Màquia va acollir dimecres, 17 de gener, la 1a Trobada de Cançó Tradicional. Els promotors del projecte van presentar la idea i els objectius. La proposta inicial consisteix a anomenar les trobades amb el nom de ‘Cantar-vos les quaranta’.

Sota aquest nom, s’aixopluga un projecte que pretén crear un espai de trobada entre músics, cantaires i espectadors en un mateix nivell, on no hi hagi artistes i públic ben diferenciats. Es pretén donar protagonisme a la participació de tothom per tal de gaudir del fet de cantar. És per això que, des de la  pròpia organització, indiquen que no és necessari de saber solfeig; cadascú ha de participar al seu propi nivell.

Per aquella primera cita, van escollir un tast de cançons representatives del tot el territori dels Països Catalans, incloent-hi peces de diferents èpoque:

· La cançó del soldat – amb origen a la Guerra de Successió i els fets del 1714.
· El Gall Negre – cançó anticlerical amb autoria de l’Agustinet de Pallarols del Cantó.
· Sant Antoni de Gavarda – ramanç del País Valencià
· Sant Antoni – cançó mallorquina
· El marxant – cançó de taberna de temàtica eròtica
· Som tres xicots – cançó de taberna, original d’Olot.
· Barreja barreja – cançó popular d’origen italià.

La propera trobada, ja sota el nom de ‘Cantar-vos les quaranta’, tindrà lloc a la Màquia, dijous 15 de febrer, a les 20h.

Us recordem que també editem una revista digital que podeu descarregar des del següent enllaç. També hi trobareu les instruccions per a subscriure-us de manera gratuïta: Revista Xerinolis.